Rondom een B&B staat het nooit stil. Het is daarom slim om op de hoogte te zijn van de huidige tendens. We laten de drie trends zien van dit jaar.

Last minute bezoekers

De meeste gasten denken pas op het laatste moment: we willen nog even weg, we zoeken een vakantieverblijf in ons eigen land. En na een betaling op de website of een telefoongesprek met de eigenaar zijn de vakantievierders op weg naar de bestemming om te genieten. Houdt hier als ondernemer rekening mee door een effectief schema bij te houden. Zo is er altijd een plekje vrij voor een spontane logeergast. Dit proces versterk je bovendien dankzij op de website last minute korting aan te geven.

Landelijke omgeving

Ben je een B&B houder in een landelijke omgeving? Dan neemt de stroom aan bezoekers toe. Dit heeft te maken met het vieren van tripjes in Nederland tijdens de coronapandemie en deze ontwikkeling zet zich voort. Daarnaast zoeken reizigers ook activiteiten in het buitengebied meer op, denk hierbij aan zeilen, wandelingen maken, een trekkerrit en een bezoek brengen aan een boerderij. Door naar zulke mogelijkheden te verwijzen in de omgeving stijgen de bezoekingen en de slapers zullen deze ervaringen meenemen en vertellen aan de mensen uit hun omgeving.

Langer verblijf

Doordat binnenlandse reizen toenemen in populariteit vertoeven mensen voor meerdere dagen in een B&B. Een positieve verandering omdat er meer valt te verdienen. Om hier vervolgens geen problemen mee te krijgen, is het belangrijk om bijkomende activiteiten aan te bieden zodat de consumenten meer geïnteresseerd blijven. De manieren voor een breder programma zijn tevens groot, bijvoorbeeld een diner voorschotelen, spelletjes organiseren buitenshuis en proeverijen houden.

Het voordeel van gasten voor een ruimere periode is een stabiele verwachting aan inkomsten. Als een week onder andere is ingepland kun je inschatten wat je gaat verdienen, hierdoor doe je gerichter inkopen en gooi je minder afval weg. Zo draait je onderneming op de langere termijn een hogere winst. Dit resultaat is geschikt om je business uit te breiden met extra slaapkamers te realiseren en personeel in dienst nemen.

Welke trend spreekt je aan om te volgen?

Door