Iedereen gaat wel eens op vakantie naar het buitenland of een weekend weg naar een mooie stad. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met de overnachting. De meeste kiezen er dan voor een hotel te reserveren. Toch is het kiezen van een B&B een veel betere optie. Maar waarom is dat zo?

Het is goedkoper

In tegenstelling tot een hotel betaal je voor een B&B veel minder. Dit komt onder andere doordat je geen geld hoeft te betalen voor het personeel. Dit zit vaak al inbegrepen bij het bedrag als je in een hotel verblijft. Ook betaal je een stuk minder omdat een B&B eenvoudiger in elkaar zit. Je hebt namelijk iets minder tot je beschikking als je het vergelijkt met een hotel. Denk bijvoorbeeld aan: een luxe badkamer en een groot bureau om aan te werken.

Meer mogelijkheden

Als je online op zoek bent naar een hotel moet je soms even de tijd nemen om een goede uit te kiezen. Bij een B&B is dit gelukkig niet het geval en kun je er gemakkelijk eentje vinden zonder uren rond te speuren. Zo heb je zelfs in de wat kleinere steden beschikking tot veel verschillende mogelijkheden. Een voordeel is ook dat ze bijna allemaal op elkaar lijken. Het komt namelijk altijd op hetzelfde neer: een eetruimte waar je gezamenlijk eet en de kamers waar iedereen verblijft.

Het is een stuk eenvoudiger

Het principe is een stuk eenvoudiger dan bij een hotel. Bij een hotel heb je soms meerdere kamers en allerlei luxe om het zo comfortabel mogelijk te maken. Dit heb je bij een B&B echter niet. Je hebt hier alleen de dingen tot je beschikking die je het hardst nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een bed en een wc. Veel meer dan dat heb je vaak ook niet nodig. Dit komt onder andere omdat het is bedoeld om er te verblijven voor een korte tijd. Dus niet 2 weken lang zoals bij een hotel. Als je snel ergens wilt overnachten, kun je een hotel beter ontwijken omdat je dan onnodig veel geld kwijt bent.

Gezelliger dan een hotel

Het is hier ook nog eens een stuk gezelliger dan in een hotel. Het is hier namelijk niet toegestaan je ontbijt op je kamer op te eten. Dit gebeurt gezamenlijk in een eetruimte waar iedereen bijeen komt. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen wat jouw vakantie nog leuker maakt.

Het heeft dus enorm veel voordelen als je het vergelijkt met een hotel. Echt een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben!

Door