Het is voor veel mensen best lastig om de juiste accomodatie op de juiste locatie uit te kiezen. Het aanbod van Hotels en B&B’s is in Nederland overweldigend en je kunt daarbij gemakkelijk de verkeerde treffen. Maar hoe kies je het juiste verblijf uit? Waar moet je op letten en waar vind je de ongerepte plekjes die voelen als een tweede thuis? Met deze tips kun je vliegensvlug de perfecte overnachting vinden. Of dat dit nu voor één nacht is, of om heerlijk een paar dagen de drukte te ontvluchten.

In één oogopslag kwaliteit signaleren

Net zoals bij hotels bestaan er voor een Bed and Breakfast ook diverse criteria klassensystemen. Helaas geen algemeen bekende, maar op de grotere boekingssites zijn er zeer duidelijk normeringen te vinden. Zo kun je al snel filteren op jouw persoonlijke kwaliteitsnorm.

Naast het klassensysteem is het lezen van reviews ook een goede tip. Hebben meerdere andere bezoekers voor jou al heerlijk genoten, dan is de kans groot dat ook jij daar van een fijne gastvrijheid kan genieten. Maar lees ook vooral tussen de regels door. Een B&B is persoonlijk en mensen zijn verschillend, waar de één zich vreselijk gezegend voelt kan de ander zich totaal niet thuis voelen.

Een populaire plek of liever iets ongerepts?

Misschien is het niet de Bed and Breakfast of eigenaar die jou moet overtuigen, maar de locatie met zijn bezienswaardigheden en attracties in de buurt. Dus voor je de B&B uitkiest, is het handig om te bedenken wat je verwacht van de locatie? Wil je graag rust en wandelen in de natuur? Of ben je een echte cultuurliefhebber en op zoek naar historische gebouwen, kerken en locaties? Wil je bij de B&B genieten van de culinaire gastvrijheid of liever al zelf wandelend door charmante straatjes de omgeving en gastronomie ontdekken. Wanneer je deze vragen helder hebt is het gemakkelijker om een locatie te kiezen en daar de beschikbare bed and breakfasts te bekijken.

Zodra je eenmaal een overzichtje hebt van beschikbare accommodaties, is het toch ook wel een kwestie van interieur en aangeboden faciliteiten. En ook dit verschilt per persoon. Wanneer je de hele dag de natuur ingaat om te wandelen of fietsen kan een spabad in een fijne tuin een ultieme rustgevende beleving zijn aan het einde van de dag. Daarentegen is een verblijf op het platteland ook fijn genieten om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Verblijven in een B&B is verrassend leuk en met deze tips is de keuze voor de juiste accommodatie sneller gemaakt.

Door